Autoliikkeen kuvauspisteen uusiminen.

Autokuvaus. Autokeskus Raision vaihtoautojen kuvauspaikan uusiminen.
Autokauppa tehdään netissä. Autoliikkeet tarvitsevat hyvät kuvat, jotta asiakas saa mahdollisimman hyvän ja todenmukaisen kuvan autosta. Valitettavasti suurin osa liikkeistä ei ole panostanut tosissaan tuotteidensa kuvaukseen. On keltaista ja tunkkaista, suttuista ja väärällä polttovälillä kuvattua kuvaa.

Autokeskus Raisio halusi muutoksen ja parantaa heidän kuviaan, joten tein ehdotukseni tilan ja valaistuksen uudistamisesta.
Monet virheistä, kuten kuvan väärä valkotasapaino on helppo korjata kuvankäsittelyssä. Se ei kuitenkaan ole toimiva ratkaisu, sillä autojen kierto on nopeaa, kuvankäsittely taas liian hidasta ja kallista toteuttaa. Siksi ainoa ratkaisu on tehdä mahdollisimman toimiva kuvauspaikka, jossa lähes kuka tahansa voi ottaa kelvolliset myyntikuvat.

Vanha kuvauspiste

Kuvauspaikan seinät olivat maalattu vaalean keltaisella. Kellertävien seinien väri heijastuu autoon ja muuttaa autojen omaa värisävyä.

Valaistus oli toteutettu halogeenivaloilla jotka oli suunnattu katon neljästä kulmasta suoraan kohti kuvattavaa autoa.

Ongelmana tässä halogeenivalon lämmin (keltainen) värisävy, joka muuttaa auton omaa värisävyä.

Suuritehoisten, suoraan autoon kohdistettujen, halogeenien heijastuksia ei pysty mitenkään hallitsemaan ja valot toivatkin kovat valopisteet ja epämiellyttävät heijastukset autoon. Koska valot olivat kiinnitetty kattoon, jäi auton alaosa ilman riittävää valoa.

Autokuvaus Turku

Uudistaminen

Ensimmäinen vaihe oli vanhojen valojen ja sähköjen purku, jotta saadaan tilaa uudelle valaistukselle.
Samalla aloitettiin seinien maalaus uudella, neutraalilla värillä. Neutraali sävy kuvattavan kohteen ympärillä, auttaa myös kameraa asettamaan valkotasapainon oikein automaatti-asetuksella kuvattaessa.

Autokuvaus Turku

Valaistuksen uusiminen

Valaistus uusittiin kokonaan. Vanhat halogeenit purettiin pois ja tilalle rakennettiin päivänvaloa vastaava (5500K) yhtenäinen iso tasovalo.

Autokuvaus Turku

Uusi ilme

Päivänvalolamput ja neutraalin harmaaksi maalatut seinät freesasivat kuvauspaikan.
Seinälle tuli autokeskuksen logo, joka liukukiskon ansiosta on helppo siirtää haluttuun kohtaan.

Uuden valaistuksen tehontarve on vain noin puolet aikaisemmasta. Lopuksi päivänvalolamppujen eteen asennettii vielä diffuuseri, joka tasoittaa lähes koko katon yhdeksi isoksi valopinnaksi. Tälla saatiin kiusalliset, liian voimakkaat, heijastukset paremmin hallintaan.

Autokuvaus Turku

Ennen...

Autokuvaus Turku

ja jälkeen!

Autokuvaus Turku
Teen konsultointia ja koulutan yrityksiä, esimerkiksi silloin, kun yritys on päättänyt tehdä tuotekuvaukset talon sisällä. Tässä tapauksessa toteutettiin koko autoliikkeen vaihtoautojen kuvauspisteen uudistaminen ”avaimet käteen” periaatteella. Investointi on pitkäikäinen ja nostaa selkeästi yrityksen profiilia. Ota yhteyttä ja kysy lisää!