UKK - Usein kysytyt kysymykset. Viesteistä poimittuja kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Usein kysytyt kysymykset. Täältä voit löytää vastauksen mieltäsi askarruttavaan asiaan. Jos et, laita viestiä :)

Kuvat ovat valmiina noin viikon kuluttua kuvauksesta. Useimmiten toimitan kuvat kuitenkin jo 1-3 arkipäivän kuluttua kuvauksesta. 

Toimitan kaikki kuvat digitaalisina kuvatiedostoina, suuriresoluutioisena jpg-tiedostoina. Kuvatiedostoista voit halutessasi teettää itse valitsemaltasi kuvatoimittajalta juuri sen kokoisia kuvatuotteita, ja niin monta, kuin itse haluat.
Näin toimien myös paperikuvien hinnat pysyvät alhaisina, sillä turhat välikädet eivät lisää kustannuksia.

Digitaaliset kuvatiedostot saat ladattua salasanalla suojatun nettipalvelimen kautta. Latauslinkki aukeaa kun kuvaus on kokonaisuudessaan maksettu ja suoritus näkyy tililläni.
Kuvat ovat ladattavissa kolmen kuukauden ajan nettigalleriasta, joten kopioi kuvat talteen ennen ajan päättymistä. Mieluiten ainakin kahteen eri paikkaan.

Jos kuitenkin haluat minulta suoraan paperikuvia, kiitoskortteja tai muita kuvatuotteita, kuten tauluja, sekin onnistuu. Teen yhteystyötä paikallisten printtifirmojen kanssa, ja tarvittaessa tuon kuvatuotteet vaikka suoraan kotiisi.

Hinnastossani lukee, Lapsikuvauksen kohdalla, että hintaan sisältyy paljon kuvia.  Kieltämättä lause on vähän epätarkka, mutta koska kuvien määrään vaikuttaa niin moni kuvaajasta riippumaton tekijä, en voi etukäteen sanoa aivan tarkkaa määrää.

Ajatus kuitenkin on, että toimitan kaikki mielestäni onnistuneet kuvat, siten, että myös eri ilmeitä tulee mahdollisimman paljon. Esimerkiksi lapsikuvauksista toimitan useimmiten vähintään 20-40 kuvaa – Joskus paljon enemmänkin.

Sama periaate on mysös muissa kuvauksissa, ellei kuvien määrää ole erikseen rajattu.

Kyllä. Voit vapaasti jakaa kuvia sosiaalisessa mediassa. Muista kuitenkin mainita kuvaajan nimi kuvan yhteydessä, eli lisää kuvateksti:
Kuva: https://timomakipaa.fi
Instagramissa voit tägätä minut; @timomakipaa_photography

Huomioithan, että kuvan rajaaminen, sävyttäminen tai muu muokkaus, loukkaa tekijänoikeuksia, eikä näin ollen ole sallittua. Pyydä muokkaukset kuviin suoraan kuvaajalta.

Kyllä vain. Kuitenkin vain peruskäsittely, eli kuvan kontrastin, valoisuuden yms. säätö, sisältyy kuvauksen hintaan.
Kuvamanipuloinnit, kuten taustan vaihto tai esim. jonkin objektin poisto tai lisäys, ei sisälly peruskäsittelyyn ja siitä veloitetaan hinnaston mukaisesti. 

Valokuvat ovat immateriaalia (vrt. musiikki tai elokuvat) joihin myydään käyttöoikeus. Itse kuvan omistus säilyy tekijänoikeuden haltijalla (valokuvaaja) ja asiakas saa siis käyttöoikeuden kuviin joista hän on maksanut.
Jokainen lisäkuva pitää viimeistellä kuvankäsittelyssä ja näin ollen, sekä työstä, että käyttöoikeudesta veloitetaan lisämaksu.
Voit siis halutessasi ostaa lisäkuvia sovitun kuvamäärän lisäksi.

RAW-kuvat ovat vähän kuin digitaalisia negatiiveja, eivät siis valmiita kuvia.
En koskaan luovuta keskeneräistä tuotetta vaan kaikki kuvat menevät oman työnkulkuni kautta ja asiakas saa vain valmiita, viimeisteltyjä kuvatiedostoja.

Älä huolehdi, sillä aika harva meistä pitää. Kuitenkin lähes jokainen meistä haluaisi saada onnistuneen kuvan itsestään.

Ennen kuvausta keskustelemme kuvien tyylistä ja siitä minkälaisen kuvan itsestäsi haluaisit.
Valokuvaajana autan sinua läpi koko kuvauksen. Kuvauksessa ohjaan ja autan sinua olemaan kameran edessä mahdollisimman rento ja luonteva.

Kokemuksella, hyvällä valmistautumisella ja varaamalla riittävästi aikaa kuvaukseen, varmistan, että saamme sinusta onnistuneen kuvan.

Ajan varaaminen hoituu helposti puhelimitse, sähköpostitse tai netin ajanvarauksen kautta. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Kysyn perustietoja, kuten yhteystiedot, kuvattavien henkilöiden lukumäärän jne.
Samalla juttelemme kuvien tyylistä, vaatetuksesta, rekvisiitoista ja muista kuvaukseen liittyvistä asioista.

Lapsikuvauksissa kysyn perustietojen lisäksi myös lapsien iät. Lapsikuvauksissa on hyvä myös huomioida lapsen päivärytmi ja varata aika ajankohtaan jolloin lapsi on virkeimmillään.

Voit maksaa käteisellä tai kortilla. Hyväksyn kaikki yleisimmät pankki- ja luottokortit.
Verkkokaupan kautta maksaessa on lisäksi mahdollista hyödyntää pankkien suoramaksuja, luottokortteja ja eri osamaksuvaihtoehtoja.

Laskulla maksaessa lisätään laskutuskulut loppusummaan.