Karhukuusamon hieno kuvauspaikka Kuntusuolla.

Karhu-Kuusamo Oy, järjestää karhunkatselua Kuusamossa, aivan Venäjän rajan tuntumassa. Karhut ovat luonnonvaraisia ja villejä. Kuvauspaikalle viedään ruokaa, yleensä kalaa tai esim. sian ruho, jolla karhut houkutellaan kuvauskojun läheisyyteen.

Karhuja alueella on runsaasti. Eräs eräopas kertoi, että jokainen joka kävelee Karhunkierroksen, on todennäköisesti nähty karhun toimesta, mutta juuri kukaan ei ole nähnyt karhua.
Karhu ihan oikeasti väistää ihmistä, eikä halua tulla kohdatuksi. Olen havainnut tämän hyvin kojulla – Karhu haistaa ihmisen läsnäolon ja pitää aina etäisyyttä kojuun. Se voi kulkea kojua kohden, mutta jossain vaiheessa muuttaa suuntaa, välillä vilkaisten suoraan objektiiviin. Se on hieno tunne myös.

Karhu-Kuusamon katselupaikka on erinomainen valokuvaajaa ajatellen. Valon suunta on siellä paras, ja mahdollistaa kuvien ottamisen myös vastavaloon. Kun valo tulee karhun takaa, saavat sen ääriviivat hienon auringonhehkun.

Katselupaikka soveltuu kaikille – ei tarvitse olla valokuvaaja nauttiaksesi näistä hienoista eläimistä. Paikalla on kiikareita talon puolesta ja kesäisin, kun valoa on paljon, pystyy kuvia ottamaan ihan tavallisellakin kameralla. Jonkinlainen zoomi on kyllä hyvä kamerasta löytyä.

Karhu-Kuusamo löytyy Facebookista.