kaksi kuukautta koronaa takana.

Vuosi 2020 alkoi normaalia vilkkaampana. Kalenterissa oli mukavasti varauksia ja suunniteltiin vuosittaista lomamatkaa maaliskuulle. Samaan aikaa uutisissa puhuttiin Kiinassa velloavasta viruksesta, joka on vakavampi, kuin normaalit kausi-influenssat.
”Ei kosketa Suomea”, oli vielä tuolloin mielessäni. Ehkä virus rajoittaisi matkakohteita, mutta onhan noita maita, jonne mennä.
Vielä mitä, hetkessä virus oli levinnyt ympäri maailman, Valko-Venäjää lukuunottamatta. Siellä, kun presidentti kielsi asiasta puhumisen. Tapa sekin välttyä ongelmilta.
Koitti maaliskuun puoliväli ja alkoi puhelin piristä. Peruutuksia sateli. Lomallekaan ei tarvitse lähteä jo pandemiaksi levinneen viruksen takia.

Samaan aikaan hallitus asetti valmiuslain ja rajoitti yritysten toimintaa, liikkumista ja antoi ohjeita kanssakäymiseen. Valokuvaustoimintaa ei kuitenkaan määrätty suljettavaksi, kuten esim. ravintolat, joten töitä saisin jatkaa, jos vain asiakkaita on.

Hommasin kasvomaskeja ja käsidesiä. Desinfiointiaineella ovenkahvat ja pöytäpinnat puhtaiksi aina, kun joku studiolla kävi. Ulkokuvauksissa käsidesiä taskussa ja riittävä etäisyys, niin kuvauksia pystyy tekemään melko turvallisesti – vähintään suositeltujen määräysten mukaisesti. Toiminta pysyi käynnissä, normaalia hiljaisempana, mutta käynnissä. 

Tuotekuvauksia tuli onnekseni muutamia, ja niistä sain kipeästi tarvittavia tuloja kulujen maksamiseksi. Myös yritysten henkilökuvauksia, lapsikuvauksia ja muita kuvauksia on ollut tilanteeseen nähden hyvin. Iso kiitos kaikille asiakkailleni, jotka olette mahdollistaneet toiminnan jatkumisen.

Nyt on kulunut runsas kaksi kuukautta tuosta h-hetkestä, jolloin hallitus määräsi rajoitteita. Olen siis pärjännyt olosuhteisiin nähden hyvin, mutta luppoaikaa on ollut normaalia enemmän. Toimettomuus ahdistaa minua, joten olen koittanut miettiä ja kehittää omaa liiketoimintaa. 

Erityisesti yksi mainitsemisen arvoinen kuvaus, nyt koronaikana, oli vaatesuunnittelija Kisu Korsin kanssa tehty kuvaus, jossa Kisun suunnittelemat kasvomaskit täydentävät hänen upeita juhlavaatteitaan. Oli hieno kokemus työskennellä kokeneiden ammattilaisten kanssa. Siinä oppii itsekin uutta. Katso kuvat alla.