Lomamatkalla Saigonissa ja Hoi An'ssa.

Kevättalvi on töiden puolesta hyvä aika ladata akkuja, niin kameran, kuin omia. Tällä kertaa suuntasin Keski-Vietnamiin, Hoi An’n kaupunkiin. 
Ensin kuitenkin muutaman päivän pysähdys Saigonissa.
Hoi An’ssa asuimme muutaman kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Paikalliset liikkuvat skoottereilla, joten vuokrasin itsekin sellaisen. Skootteri tuo vapautta liikkumiseen ja pääsee paremmin paikallisten pariin, pois turisialueilta.
Liikenteeseen tottuu nopeasti, mutta varovainen saa olla, sillä liikennettä ei valvota ja liikennesääntöjen kansssa on vähän niin ja näin. Pääasiassa kuitenkin ajetaan oikealla, mutta voi sitä ajaa vasemmallakin. Ainakin lyhyemmät matkat. Poliisia ei näy ja kun heistä kysyin, vastasi paikallinen, että he ovat juomassa olutta :) Niinpä uskalsin ottaa riskin, vaikka en paikallista ajokorttia omistakaan.
Ruoka täällä on edullista ja hyvää. Paikalliset ovat vieraanvaraisia ja mikä parasta, kaupustelu vähäistä.  Vanhassa kaupungissa toki on turisteille tarkoitettuja kauppoja yllin kyllin. Nahasta valmisteut tuotteet ovat edullisia. Teetin itselleni, mittojen mukaan, varrelliset kengät vesipuhvelinnahasta. Hinnaksi tuli muutama kymppi.